איך להשקיע בתיק עבודות לקראת עבודה בהייטק?
- Jolt Team
- 26 באוגוסט
- 12 דקות
תעשיית ההייטק מתפתחת בקצב מהיר ומשתנה ללא הרף. הדינמיות של התעשיה גורמת לכך שקשה להסתמך על תואר אקדמי לקבלה לעבודה בהייטק. עבודה בהייטק ללא תואר הופכת רלוונטית ואפשרית יותר ויותר. קורסים קצרי מועד, הכשרות מעשיות ותעודות ממקומות ראויים – כל אלה מאפשרים לכם ללמוד בזמן קצר יחסית את מה שחשוב לדעת בתחום, ולהפוך למועמדים מצוינים לעבודה בהייטק. הקורסים הללו משתנים בהתאם לקצב של התעשיה, מעבירים אותם מומחים מהתחום והם נותנים מענה לצורך ספציפי – כלומר, לצרכים של חברות הייטק וסטארטאפ.
קורסים אלה מכשירים אתכם לעבודה בהייטק ללא תואר, אך זה לא אומר שתגיעו לראיון עבודה בידיים ריקות. ראיון עבודה בהייטק הוא חשוב ועליכם להראות בו שאתם מתאימים לתפקיד. דרך מומלצת לעשות זאת היא הצגת תיק עבודות.
תיק העבודות (Portfolio) הוא כרטיס הביקור שלכם כשאתם מגישים מועמדות לתפקיד בהייטק – בעיקר כשאין לכם ניסיון קודם בתפקיד. הוא מאפשר למעסיקים הפוטנציאליים לראות את התוצרים שלכם, איך נראית עבודה שלכם. בראיון העבודה, יצטרפו לתיק העבודות הסברים שלכם בעל פה, שיסבירו את האג’נדה מאחורי כל עבודה ואת התוצאות שלה (למשל: העלאת התנועה האורגנית באתר). אבל כדי לקבל זימון לראיון עבודה, תיק העבודות שלכם צריך להיות איכותי ולהבהיר שאתם המועמדים המתאימים. לכן, חשוב לבנות תיק עבודות מסודר ומוצלח.
7 טיפים לבנות תיק עבודות מסודר לקראת הכניסה להייטק
- פרויקטים עצמאיים: כשבונים תיק עבודות נתקלים בפרדוקס – כדי להתקבל לעבודה עליי להראות תיק עבודות, אבל איך יהיה לי תיק עבודות אם עוד לא ביצעתי עבודה עבור מעסיקים? התשובה לכך היא עבודה עצמאית. קחו על עצמכם פרויקטים עצמאיים בתשלום מוזל או בהתנדבות, ומלאו את תיק העבודות. השקיעו בפרויקטים כמו שהייתם משקיעים בפרויקטים עם תגמול כספי גבוה. פרויקטים אלה לא יפרנסו אתכם בטווח הקצר אבל יסייעו בבניית תיק עבודות, וכפועל יוצא מזה, בפרנסה בטווח הארוך.
- הכשרה מעשית: קיימות היום הרבה סוגי הכשרות להייטק שמאפשרות עבודה בהייטק ללא תואר. כשאתם נרשמים לקורס כלשהו, כדאי לוודא שהוא כולל הכשרה מעשית. הכשרה זו תאפשר עבודה על פרויקטים אמיתיים, שתוכלו להוסיף לתיק העבודות. בתעשיית ההייטק היום, הכשרה תיאורטית היא לא מספיקה, ועליכם לעבור גם הכשרה מעשית שתדמה את התפקיד בצורה המוחשית ביותר.
- עמוד נחיתה: יצרו לעצמכם עמוד נחיתה, או PDF עם לינקים רלוונטיים לפרויקטים שעשיתם. בצורה זו אתם מקלים על מעסיקים פוטנציאליים; אל תשלחו אותם לחפש עבודות עבר שלכם, קבצו הכל באופן נוח וידידותי למשתמש.
- לינקדאין: הוסיפו את הקישורים הרלוונטיים גם שם! לינקדאין הוא מקום שייבדק על ידי מעסיקים פוטנציאליים באופן אוטומטי, בעיקר בתעשיית ההייטק – המגייסים נכנסים ללינקדאין ובודקים את הפרופיל שלכם שם. דאגו שהוא ייראה ייצוגי ויכיל את תיק העבודות שלכם, גם גם בצורה של לינקים נפרדים.
- ניסיון תעסוקתי: אם יש לכם ניסיון תעסוקתי, דאגו לשבץ בתיק העבודות את מה שרלוונטי לתפקיד אליו אתם מכוונים. זכרו שלא כל ניסיון יהיה רלוונטי לכל תפקיד. אם תשבצו בתיק העבודות פרויקטים שאינם קשורים לתפקיד כלל, אתם עלולים להסיט את תשומת לבם של המגייסים ממה שחשוב לכם שהם ידעו עליכם, וממה שאתם רוצים להראות. זכרו להיות ממוקדים. במובן זה, תיק העבודות הוא דינמי: לא כל העבודות יתאימו לכל התפקידים ויש להיות גמישים ולדעת מה להוריד ומה להוסיף, בהתאם לתפקיד אליו תגישו מועמדות.
- קישור בקורות חיים: חשוב להוסיף קישור לתיק העבודות בקובץ קורות החיים שלכם. מעבר לקישור, ודאו שתיק העבודות עולה בצורה נוחה ונגישה, ושאפשר להסתכל בו בקלות דרך מחשב וגם דרך טלפון.
- עמדו מאחורי העבודות שלכם: בראיון העבודה ישאלו אתכם על העבודות ואתם צריכים להיות מוכנים לכך. בצעו הכנה מקדימה, דעו לדבר בהרחבה על כל עבודה שלכם. חשוב לדבר על העבודות בהקשר של התפקיד אליו אתם מגישים מועמדות. יש לכל עבודה פנים רבים וצריך להדגיש את מה שרלוונטי לאותו תפקיד. יש עבודות בהן היצירתיות שלכם היא החלק העיקרי, יש עבודות בהן היוזמה היא הדבר החשוב – אי אפשר להבליט הכל וצריך לדעת באיזו צורה להציג את העבודה.
בעולם של היום, תעשיית ההייטק פורחת בקצב מהיר, שמצמיח בתורו פתרונות השכלה והכשרה שאינם אקדמיים. מציאת עבודה בהייטק ללא תואר היא אפשרית ביותר. לצורך כך, עליכם לבנות תיק עבודות מעולה, שיבהיר למעסיקים הפוטנציאליים שיש לכם את הכלים הדרושים לתפקיד – גם אם לא רכשתם אותם באקדמיה. מצאו קורס הסבה להייטק או קורס הכשרה רלוונטי, שכולל הכשרה מעשית. נצלו את הכלים שניתנים לכם לבניית תיק עבודות מרשים וייחודי. זכרו: עליכם לנהוג כמו התעשיה, ולאמץ את הדינמיות שלה. עדכנו את תיק העבודות ואת פרופיל הלינקדאין בהתאם לתפקידים אליהם אתם מגישים מועמדות, צברו ניסיון בפרויקטים עצמאיים תחילה והגיעו לראיון כשאתם יודעים לספר על תיק העבודות ועל עצמכם את כל מה שחשוב לדעת.