קורס דאטה אנליסט
Data Analyst Course
הכלים המתקדמים ביותר לניתוח נתונים. רק בג׳ולט.
קורס Data Analyst של ג׳ולט בשיתוף מכללת INT, מלמד שיטות עבודה פרקטיות מהותיות לשוק התעסוקה ושוק ההייטק והסטארטאפים היום. בין היתר לדעת איפה למצוא את הנתונים, לבצע שליפה, לנתח, להביא תובנה עסקית ובסופו של דבר גם לדעת להציג את זה באופן ברור ומשכנע לחברי הצוות וההנהלה בחברה.
למי הקורס מיועד?
כהכשרה משלימה
בעלי ובעלות תואר ראשון רלוונטי אך ללא נסיון תעסוקתי בדאטה
מועמדים ומועמדות ללא תואר ראשון רלוונטי עם נכונות לעבור מבחן קבלה ואוריינטציה אנליטית
כהסבה מקצועית
עובדי ועובדות הייטק עם נכונות לעבור לתחום הדאטה
העוסקות והעוסקים בתחום הדאטה עם רצון לעבור להייטק
Data Modelling
Intro to statistic -How to Analyze Data
Visualization
Industry project
לגדול עם ג’ולט
ממי לומדים?
פוסטים אחרונים
הבלוג שלנומה לומדים אצלנו
לכל הקורסיםשאלות נפוצות על קורס Data Analyst
-
בשנת 2021 דווח כי בכל יום נאספים בעולם 2.5 קווינטיליון Bytes של דאטה. רק כדי להסביר, קווינטיליון = 10 בחזקת 18. דמיינו מה זה אומר… כמויות הדאטה בעולם הן אינסופיות, ובאופן טבעי, הרוב המכריע של הדאטה אינו מעובד. לכן, הצורך באנליסטים שיעבדו את הדאטה רק עולה עם השנים. באופן ספציפי, הביקוש בישראל גבוה מאוד (ניתן למצוא יותר מאלף משרות פתוחות בחברות שונות באתר Linkedin, ויותר מחצי מהן לתפקיד ראשון). כל החברות הללו זקוקות לאנליסטים שיעזרו לעשות אופטימיזציה ל-Funnel שלהן, לשפר את המוצר או את שירות הלקוחות, לחקור את תהליך המכירות ולספק תובנות משמעותיות.
-
כדי להיות Data Analyst דרושים שלושה מאפיינים עיקריים. הראשון הוא סקרנות ורצון לחקור: אנליסטים הם פותרי בעיות, ודרושים לכך אנשים שאוהבים לרדת לשורש הבעיה, לגלות מה בדיוק גורם לה ולהבין איך לפתור אותה. המאפיין השני הוא יסודיות והתמדה: אנליסטים מתמודדים עם כמויות עצומות של נתונים וה”חפירה” בהם עשויה להיראות סיזיפית מהצד. לעתים דרושות שעות של עבודה לסידור הנתונים באופן שבו יהיה אפשר להפיק מהם מידע שמיש. האנליסט צריך להיות מחויב למעבר על כלל הנתונים הרלוונטיים, לנבור בהם ולא לוותר, גם כשזו “עבודת נמלים”. המאפיין השלישי הוא רצון להשפיע: אנליסטים הם בעלי כוח השפעה של ממש על החברה והמוצר שלה. הם עוזרים לנווט את הארגון למקום של שיפור ומצוינות. הם מסייעים בקבלת החלטות משכילות וטובות. כלומר, מעבר להבנת נתונים, צריך להבין את הכוח של התפקיד, ולעשות בו את השימוש האופטימלי.
-
משכורת של Data Analyst משתנה שעולה בהתאמה עם הניסיון. בתחום ה-Data Analyst שכר התחלתי עומד על 14-10 אלף ש”ח בחודש, ובדרג ניהולי יכול להגיע ל-32-25 אלף ש”ח בחודש. יש כמובן דרכים רבות להתפתח מתפקיד ה-Data Analyst. שכר העובדים משתנה בין התפקידים, ואם מעמיקים בידע התיאורטי ובתחומי ההתמחות, ניתן להגיע גם לשכר גבוה יותר.
-
בקורס Data Analyst מלמדים את מה שצריך כדי להתברג במשרה התחלתית, אך משם ניתן להתפתח ולהעמיק במקצוע רבות. הקריירה של Data Analyst אינה מונוטונית, ויכולה לכלול מעבר בין תחומים, כמו גם כריית נתונים ממאגרים מתחדשים, ושימוש בטכנולוגיות שמשתנות בכל יום. מתפקיד ג’וניור ניתן להתפתח ולעלות בדרג ההיררכי, עד לעמידה בראש צוות אנליסטים. בנוסף, תפקיד האנליסט הוא נקודת כניסה לכל עולם הדאטה. ניתן להתפתח לתפקיד Data Developer: ייצור הדאטה בייסים, מי שעומד מאחורי ייצור הנתונים כחומר הגלם עצמו. תפקיד נוסף הוא Data Science: מדעי הנתונים, תחום שדורש לימודים תיאורטיים נוספים ואף תארים אקדמאיים מתקדמים.
-
בקורס Data Analyst לומדים את התפקיד האנליסט בצורה הרחבה ביותר- תפקיד בו שולפים ומנתחים נתונים לצורך הסקת מסקנות. לומדים לחלץ נתונים ממקורות שונים באמצעות כלים טכנולוגיים, לנקות את הנתונים ולסנן אותם כדי לגלות מידע שיהיה שימושי לחברה. בסוף קורס Data Analyst אפשר להפוך לאנליסט בכל תחום בחברות הייטק, לדוגמה: Business Analyst מנתח נתונים סטטיסטיים בארגון כדי להחליט החלטות קריטיות בתכנון העסקי של החברה, הבנת ביצועי המחלקות, ניסוח אסטרטגיה, הצבת יעדים כלל-ארגוניים ועוד. Product Analyst מסייע בזיהוי צרכי המשתמשים, הלקוחות, כדי לתת להם מענה טוב יותר, לשפר את הפיצ’רים והנגישות של המוצר וגם את המוצר עצמו. חשוב לציין כי מחברה לחברה הטייטלים יכולים להיות שונים אבל מהות התפקיד היא דומה.
-
מנתח נתונים, הוא מי שיודע לתרגם נתונים למסקנות, לצורך קבלת החלטות. Data Analyst נקרא גם Big Data Analyst, העבודה היא עם כמות אדירה של נתונים שמתעדכנת בקצב מהיר. האנליסטים שולחים דו”חות למקבלי ההחלטות ברמה היומיומית, מזהים מהנתונים טרנדים חדשים או תובנות מעניינות הקשורות במוצר ובעסק, מנהלים A/B Tests. בתוך תחום ניתוח הנתונים יש סוגים שונים של אנליסטים: Business Analyst, Product Analyst, Marketing Analyst. בכל תחום בעולם ההייטק ניתן לכרות מידע בדמות נתונים והשוק זקוק למומחים שיתרגמו אותו למסקנות.
-
לימודי Data Analyst מתחילים מהמעטפת: מהי חברת הייטק, אילו מחלקות ותפקידים קיימים, ואיך תפקיד ה-Data Analyst מתממשק איתם. לומדים אוריינטציה עסקית, הבנת מודלים עסקיים, שיווק ומכירות. המטרה היא שתרכשו הבנה כללית של התחום לפני שאתם צוללים להתמחות שלכם. לומדים עקרונות סטטיסטיים, מהבסיס ועד A/B Testing. במהלך הקורס לומדים כמובן גם את הכלים הטכניים בהם משתמשים: SQL, Excel, Python, – כלומר מקבלים הכשרה בפועל של הפיכת נתונים מחומר גלם למידע ולתובנות. בנוסף, בקורס Data Analyst מלמדים את המיינדסט שדרוש לאנליסטים, שאילת השאלות המדויקות לצורף פתרון בעיות, באיזה מודל הכי כדאי להשתמש לניתוח המידע, ואיך להציג את המסקנות באופן שיסייע למקבלי ההחלטות.