ראיון טלפוני: כך תיצרו את הרושם הנכון

- Jolt Team
- 10 ביוני
- 12 דקות
תהליכי הגיוס בהייטק פעמים רבות ארוכים יותר מתהליכי הגיוס בתעשיות האחרות. זה נובע משלל סיבות, הצורך באנשים שמרגישים בנוח עם שינויים טכנולוגיים מהירים וגם שינויים ארגוניים. שכן, סטארטאפים יכולים להכפיל את גודלם או להצטמצם בהתאם לצרכים בשוק. בנוסף, ידע ונסיון בתחומים טכנולוגיים יכול להפוך ללא רלוונטי בקלות תוך שנה שנתיים ועל המועמדים והמועמדות להיות בעלי רצון לגדול וללמוד בכל עת כדי לעמוד בקצב השינויים הדיגיטליים והצמיחה.
כל אלה יוצרים תהליכי גיוס שלפעמים עומדים על 8 שלבים ויותר. החל מבחינת קורות חיים ופרופילי מדיה חברתית ועד ראיון סופי עם מנכ״ל או סמנכ״ל וממליצים. אחד השלבים הראשוניים בתהליך הקבלה הוא ראיון טלפוני עם מנהלי הגיוס והרווחה בארגון. לעיתים ראיון זה יתבצע לאחר הגשת משימת בית אשר נשלחת במייל אישור קבלת קורות החיים ולעיתים היא מתבצעת מיד לאחר
הראיון הטלפוני הוא הזדמנות גם עבור המראיין או המראיינת וגם עבורכם כמועמדים להכיר טוב יותר את התפקיד, לשאול את השאלות המקדימות, להבין את הצרכים למענה על התפקיד וכמובן, את ההתאמה הראשונית לארגון. ההתרשמות של המראיינים מהשיחה יש חשיבות רבה בקבלת ההחלטה לזמן או לא לזמן אתכם לראיון הפרונטלי עם המנהלת או המנהל המגייס.

הנה 7 טיפים להשאיר רושם מעולה בראיון הטלפוני:
- שמרו על זמינות מקסימלית – השתדלו להיות זמינים לשיחות, זה ברור שלא תמיד תוכלו להתפנות לשיחה אך אם בכל פעם שינסו לתפוס אתכם לא תענו, יש סיכוי שתפספסו זימון לריאיון. הטלפון מצלצל ואינכם יכולים להתפנות? ענו בטון ידידותי, התנצלו כי אינכם פנויים, ועדכנו מהו הזמן הנוח להתקשר אליכם, או שלחו סמס קצר עם הזמינות הקרובה שלכם לשיחה.
- אינגליש, דו יו ספיק איט? – היו מוכנים לדבר באנגלית כבר בראיון הטלפוני הראשון. חברות הייטק וסטארטאפים רבים מתנהלים כמעט לחלוטין באנגלית, החל מתהליכי הגיוס הראשונים. למה? כי כמעט אין תפקיד בהייטק בו לא תידרשו לנהל שיחה, תקשורת או משא ומתן עם שותפים עסקיים או לקוחות בינלאומיים. גם למגייסים חשוב לוודא בשלב הראשון שמדובר במועמדים שמרגישים בנוח בסביבת עבודה דוברת אנגלית.
לא מרגישים בנוח לנהל שיחה מקצועית באנגלית? זה הזמן לשפר את היכולות האלה. שוחחו עם חברים, בני משפחה או קולגות ואפילו נהלו ראיונות דמה. - שיח מכבד – נהלו שיחה נעימה וידידותית (אך לא סחבקית!) והשיבו על שאלות המראיין או המראיינת, אשר ודאי יתייחס לפרטי קורות החיים שלכם. דעו להסביר כל פרט בהם, כולל פערי זמן והיו מוכנים להשיב על כל שאלה העולה מתוכם.
- הכנה מראש – מומלץ להכין רשימת תשובות בסיסית לשאלות מקובלות שנשאלות במעמד זה, כדוגמת: ספר לי על עצמך, מדוע אתה חושב שהתפקיד מתאים לך? מדוע עזבת את מקום העבודה האחרון שלך?
בראיונות מקדימים בחברות הייטק פעמים רבות תישאלו כבר בראיון הראשוני בטלפון שאלות בנוגע לפרויקטים שעבדתם עליהם כמו פיתוח והשקות מוצר, אסטרטגיה ואפילו מדדי הצלחה. - גם לכם מותר לשאול – ולא רק מותר – רצוי. מטרת השיחה מבחינת המעסיק היא לבצע סינון ראשוני, אך זה לא אומר שאסור לכם לשאול שאלות שמעניינות אתכם בקשר לתפקיד או הארגון. זה הזמן הנכון לוודא שיש תיאום ציפיות בנוגע לנפח העבודה (משרה מלאה או חלקית?), מבנה המחלקה בה תשתלבו, גובה שכר, נסיעות לחו״ל ועוד.
- ‘אש בעיניים’ – כדאי להביע התלהבות ולהראות מוטיבציה לקבל את התפקיד, כמובן שהכל במידה הנכונה. דברו בשפה ברורה, תקנית וממוקדת והישארו ערים לצד השני למקרה וישאל או יאמר משהו מעברו השני של הקו.
- הערות, הודיה ומעקב – במהלך הראיון יאמרו דברים שאולי כדאי לכם לציין לעצמכם להמשך, לכן כדאי לכתוב הערות על דף. בסיום השיחה, אל תשכחו להודות על הריאיון ולציין כי תשמחו להשתמע בהמשך. ערכו מעקב אחר יצירת הקשר ואם לא חזרו אליכם תוך שבוע, אל תהססו לפנות ולברר מה קורה עם מועמדותיכם.
נותרו לכם עוד שאלות? בקרו במרכז הקריירה של ג׳ולט >
המאמר נכתב באדיבות ׳דרושים IL׳.

מה זה PPC? מחקר תפקיד PPC Manager

5 מקצועות ההייטק המבוקשים בשנת 2024

שיווק בלינקדאין

שיווק דיגיטלי בפייסבוק: איך לבנות קמפיין מוצלח בפייסבוק?

5 טיפים לגיוס עובדי הייטק איכותיים שכל חברה צריכה להכיר

3 כלים לניתוח נתונים שכל דאטה אנליסט מתחיל חייב להכיר

קידום ממומן בפייסבוק: כל סוגי הקמפיינים בפייסבוק ואיך בוחרים את ״האחד״

הנוסחה למסר שיווקי מנצח שכל קופירייטר חייב לשיווק דיגיטלי בהייטק

אינסייד ג׳וב- איך להתקבל ליוניקורן שאתם רוצים לעבוד בו?

המדריך לחוזי עבודה בהייטק

שפות התכנות הפופולריות ביותר

המקצועות המבוקשים ביותר בתחום ההייטק
